Продължете към съдържанието

Алергии и астма

Съществува здрава връзка между астма и алергии. Астмата често се предизвиква от всевъзможни алергии – хранителни, към замърсители, прах, студ, химикали и фармацевтични лекарства.

Известно е, че магнезий се губи в резултат на употребата на лекарства за астма, които отварят дихателните пътища и намаляват възпалението. Все по-често виждаме доказателства за влиянието на магнезиевия дефицит в детството, който се утежнява и от други фактори като постоянното излагане на токсични химикали и агресивната инвазия на ваксините.

Доктор Алън Бекер от Университета на Манитоба открива, че 14 % от 14 хиляди прегледани от него момчета и момичета, родени през 1995 год. имат астма. “ Става дума  за едно от всеки седем деца – огромна част от детското население. “ Тази реалност е отразена сред населението като цяло.

Астма имат около три милиона американци, като шестима от всеки десет нямат никакъв контрол над своята болест. Всяка година тази болест убива 500 човека в Канада и 5000 в САЩ. По данни от 2006 година Световната Здравна Организация съобщава, че 150 милиона човека в Света страдат от астма и повече от 180 хил. умират ежегодно в резултат от нея. Данните за 2010 година сочат, че броят на заболелите се е увеличил на 300 милиона, което е в пъти повече спрямо другите най-разпространени и социално значими болести – диабет ( 150 мил. ) и СПИН ( 40 мил. )

Едно изследване от 2002 год. показва следното – при изследване диетата на 2566 деца на възраст между 11 и 19 г. е установено,  че по – малко от 14% от момчетата и 12% от момичетата консумират достатъчно магнезий, а недостатъчният прием на магнезий се свързва с понижаването на няколко функции на белите дробове ( включително на техния капацитет и на притока на въздух ).

Опирайки се върху ставащите все повече доказателства, изследователите изказват мнението, че трябва да се предприемат мерки хората да увеличат приема си на магнезий. Известно е, че магнезият облекчава бронхоспазъма или стеснените дихателни пътища в белите дробове и се използва венозно като средство, подпомагащо облекчаването симптомите на животозастрашаващите асматични пристъпи, които не се повлияват от лекарства.

Според редица изследователи магнезият действа като средство за плавно отпускане на мускулите, променяйки навлизането на извънклетъчния калций и вътреклетъчните фосфорилационни реакции. Също така смекчава неутрофилния взрив, свързан с възпалителна бронхоконстрикция като намалява дегранулацията на мастоцитите. Главна причина за въпросната дегранулация е увеличаването на вътреклетъчния калций, който се уравновесява от магнезия. Експериментално е доказано, че това подсилва бронхоразширяващото действие на салбутамола и възпрепятства причинявания от хистамина бронхоспазъм.

Магнезият би трябвало да се използва като безопасен, лесноприложим и ефикасен агент от втора величина при остра, тежка астма.

От книгата на д-р Марк Съркъс ” Трансдермална терапия с магнезий”

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празна.Върни се към магазините