Продължете към съдържанието

Аутизъм

Магнезият е по принцип от изключително значение за оцеляването на нашите клетки, но придобива още по-голяма важност в днешните токсични времена когато телата ни са бомбандирани всекидневно с тежки метали. Магнезият е особено нужен за предпазването на главния мозък от токсичното въздействие на химикалите. Ниското общо ниво на магнезия в тялото допринася за интоксикирането на деца с тежки метали и участва в етиологията на свързаните с ученето заболявания и аутизма. Когато магнезият е недостатъчен тялото акумулира токсини и киселинни утайки, а в резултат дегенерира по-бързо и остарява преждевременно.

Когато става дума за аутизма и други неврологични заболявания при децата, важно е да познаваме признаците за дефицит на магнезий: непрекъснатото мърдане, неспособност да застане неподвижно за миг, поклащане на тялото, скърцане със зъби, хълцане, чувствителност към шума, способност за съсредоточаване на вниманието само за съвсем кратко време, лоша концентрация, раздразнителност, агресивност, лесно избухване и стресиране. Колкото до аутизма при съвременните деца, трябва да предположим веднага недостиг на магнезий, поради няколко причини:

*Храните,които консумираме днес, са многократно по-бедни на магнезий поради изтощаването на почвата, в резултат на което тя губи много от ценните си минерали.

*Диетата на много съвременни деца се състои предимно от силно преработени храни, лишени от реална хранителна стойност, които няма как да нахранят тялото.

*Страдащите от аутизъм деца не усвояват нужните им минерали дори да присъстват в храносмилателната им система. Абсорбирането на магнезия зависи от здравето на червата, което се компрометира от синдрома на свръхпропускливото черво.

*Орално приеманите добавки, на които разчитат лекарите не се усвояват добре.

Все повече стават доказателствата, че недостигът на магнезий допринася за натрупването на тежки метали в главния мозък, което предшества паркинсоновата болест, множествената склероза и алцхаймеровата болест. Много от симптомите на паркинсоновата болест могат да бъдат преодолени с вземане на голями дози магнезиеви добавки. При направения с трийсетима епилептици опит, ежеденвното добавяне към диетата на 450мг. магнезий контролира успешно пристъпите. Друго изследване открива, че колкото по-ниско е нивото на магнезия в кръвта, толкова по-сериозна е епилепсията. Магнезият действа най-добре в съчетание с витамин B6 и Цинк. Тък като оказва подкрепа на нервите и мускулите, магнезият помага при нервност, безпокойство, безсъние, депресия и мускулни крампи. Затова магнезият се дава, също така като част от лечението на аутизъм и хиперактивност при деца. Присъствието на калций, фосфати, фитати и протеини може да повлияе на скоростта на усвояване на магнезия и от там на нивото му в тялото. Тези и други условия правят оралният прием на магнезий прекалено зависим от всевъзможни фактори и неефективен в сравнение с новата, трансдермална терапия с магнезиев хлорид.

Хелатната терапия е признат метод за лечение при натравяне от тежки метали (като олово, живак и други). Цялата свързана по един или друг начин с аутизма общност трябва да знае, че резултатите от прилаганите хелатни процеси не са толкова ефикасни заради приемането на магнезий през устата. Дори само преминаването към трансдермалното им приложение ще доведе до много по-голям успех. Достатъчно високото ниво на магнезий осигурява по-безопасно протичане на детоксикацията и хелатния процес. Най-големия проблем при интоксикирането с тежки метали при аутизма е „пренасянето на минералите”.

Повечето лекарства се отразяват отрицателно в/у абсорбирането или скоростта на изхвърлянето на орално приемания магнезий. Да вземем антипсихотичните лекарства, използвани при лечението на деца с аутизъм за контрол над поведението. ”Ципрекса” и „Респердал” и други могат да причинят хипоглекимия, която увеличава изхвърлянето на приетия през устата магнезий.

Магнезият е най-важният минерал за човека и всички живи организми. Той е от огромно значение за метаболизма на калция, калия, фосфора, цинка, медта, желязото, натрия, оловото, кадмия, солната киселина, ацетилхлолина и азотния окис.

Д-р Бутар разработва уникален метод за лечение на деца с аутизъм посредством хелатното лекарство TD-DMPS. TD е абревиатура за „трансдермален”. Методът се прилага успешно вече години на ред и връща голям процент от заболелите деца от сенките на аутизма, където повечето от тях изчезваха в резултат на пораженията от направените им ваксини, съдържащи живак.

От книгата на д-р Марк Съркъс ” Трансдермална терапия с магнезий”

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празна.Върни се към магазините