Продължете към съдържанието

д-р Димова

Здравей!

Аз съм доктор Нели Димова – педиатър, шуслеров терапевт, прилагам и терапия с цветните есенции на д-р Бах. Сбъднах детската си мечта и станах лекар. След дипломирането си бях разпределена да работя като детски лекар в град Хасково. Приех, и до днес вярвам, че това е било знак на Съдбата. Вълшебство е да станеш свидетел на толкова много първи моменти и трепети в живота на малкия човек – да те погледне за първи път, да проговори, да проходи, да стане ученик, студент, да е влюбен за пръв път, да се разочарова, да плаче, да стане учен, да създаде семейство, да почерпи от първата си заплата… Разбираш ме колко безкраен може да е този списък, нали!

Усмивка изгрява на лицето ми, щом тези някога малки човечета, които съм имала щастието да видя да порастват, доведат днес при мен своите деца. Това са моментите, в които си давам сметка колко бързо препуска времето и колко важно е да съумеем да съхраним детското у себе си. За всеки възрастен, децата са вечен извор на радост и мъдрост. Те ни карат да се смеем от сърце на дребниите неща, да ценим всеки ден, независимо дали той носи слънчеви лъчи, ромолящ дъжд или опустошителна буря. Децата учат да не се предаваме, без значение колко пъти падаме от колелото на живота с охлузени колена и скъсани джинси.

Винаги съм се старала да следвам тази идея, пътувайки през живота. Вътрешното желание за непрекъснато движение и усъвършенстване, което е дълбоко заложено у всички нас, ме кара да търся нови начини за развитие и грижа за човешкото тяло и дух.

Ти знаеш, че на човек, по силата на природнните закони, е отредено да е съвършен и уникален. За да останеш такъв, трябва всеки ден да полагаш грижи за себе си. Не забравяй, че тази грижа не е само заради твоята суета да изглеждаш добре, в очите на другите, а трябва да е насочена и навътре към самия теб, за да се обичаш. Така ще си по-щастлив и по-спокоен.

Отдели 10 минути от деня си, за да останеш сам със себе си, емоциите и мислите си. Опитай се да определиш проблема, който  те тревожи. Какви усещания преобладават в теб? Как се чувстваш? Какви са твоите цели и очаквания? Запитай се какво ти пречи и какво те измъчва най-много по пътя, по който си поел? Кога си бил щастлив? Какво те е накарало да се почувстваш щастлив? Какво желаеш да промениш у себе си?

Всичко това е в името на твоето душевно благополучие. Важно е да търсим хармонията в себе си!

Вярвам, че чрез хармонизиране на своите емоции, тяло и дух ние подобряваме качеството си на живот, а това се отразява положително и на всички около нас. Спокойствието, радостта и щастието ще ни направят успешни хора.

И така, след дълги години обучение и събиране на професионален опит, Съдбата отново се намеси, за да ме срещне с Милена – създателят на тази платформа за самоусъвършенстване и непрекъснато развитие, в основата на която стои холистичният подход и много, много любов към хората.

Благодарна съм за тази възможност и ще спопделя своя опит с всеки, тръгнал на това пътуване към себе си.

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празна.Върни се към магазините