Продължете към съдържанието

Магнезий и детоксикация

Магнезий и детоксикация

Дишаме замърсен въздух, пием замърсена вода, ядем храни със синтетични добавки…

В резултат на отровата около нас и химикалите, които поглъщаме, организмът ни е пълен с токсини. Това се отразява негативно на здравето и фигурата ни. Всички системи в организма (храносмилателна, отделителна, сърдечносъдова, дихателна и т.н) са задръстени с отпадъчни вещества и не функционират нормално. Дебелеем и се обездвижваме. Като прибавим кожните проблеми и отслабения имунитет, едва ли има нужда повече да ви убеждавам в необходимостта от детоксикация на организма.
Детоксикацията и пречистването са основен момент в постигането на оптимално здраве, повече енергия, жизненост и повишен имунитет. Само чистото тяло е способно да усвоява витамините и минералите максимално. Замърсеният организъм не може да функционира нормално. Когато магнезият е недостатъчен, тялото акумулира токсини и киселинни утайки, а в резултат дегенерира по-бързо и остарява преждевременно.
“ Магнезият в определена концентрация е изключително важен за живота” – заявява д-р Бойд, като подчертава, че “ в основата на всички механизми за детоксикиране лежи енергията, необходима за изхвърлянето на съответната отрова, следователно процесът не може да се задвижи без магнезий и АТФ. Нищо в тялото не може да се извърши без енергия и без магнезий. Тази енергия не може нито да се произведе, нито да се използва.”
Днес причината и лекът за много физически болести може да бъде толкова прост, колкото коригирането на магнезиевия дефицит.
Магнезиевият йон е атом с два липсващи електрона и това го кара да се стреми да се свърже с нещо, което да замести липсващите електрони и така той участва активно и пряко в намаляване интоксикирането с тежки метали.
Излагането на хората на влиянието на тежките метали се увеличава драстично през последните петдесет години. За това и необходимостта от детоксикиране и използване на хелатния ефект нараства все повече, но успоредно с това съществува опасността от получаването на прекалено тежки лечебни кризи или остатъчни странични ефекти, причинени от детоксикацията заради фундаменталния дефицит на магнезий и други минерали.
Според д-р Шери Роджърс разликите в способността на различните индивиди да се детоксикират от един и същ химикал могат да бъдат до 500 пъти. Един от ключовите фактори за тази разлика е нивото на магнезия в организма на съответния човек.
Демонстрирано е, че увеличеното ниво на магнезия елиминира оловото и кадмия с урината, също така намалява токсичното влияние на алуминия. Магнезиевите йони представляват физиологично активния магнезий в тялото; те не са свързани с други вещества и са свободни да се присъединят към биохимичните процеси на тялото. Това е една от основните причини магнезият да подпомага детоксикирането от токсични химикали и елиминирането на тежки метали от организма.
Наскоро направени изследвания показаха, че ниското ниво на глутатион е отговорно за уязвимостта ни от живачно натравяне. Магнезият е много важен за първата фаза на детоксикацията. Заедно с други минерали като цинк, той измества токсичните тежки метали като живака.
Магнезиевият дефицит причинява загуба на глутатион, който помага на тялото да се защитава от увреждане от цигарен дим, излагане на радиация, химиотерапия при рак и токсини като алкохол.
Комбинацията магнезий и АТФ осигурява енергията, необходима за отсраняването на всеки замърсител, следователно симптомите на химическо натравяне могат да бъдат причинени напълно или частично от дефицита на магнезий.
Трансдермалната терапия с магнезиев хлорид е от изключително значение при всяка програма за детоксикиране или използване на хелатния ефект. Дефицитът на магнезий води до дефицит на витамин B6, поради участието му в метаболизма на витамина. Ако не получава достатъчно магнезий, тялото не е в състояние да произвежда или използва протеина и създава и други проблеми, като например протеинов дефицит. Този елемент също така активира витамините C и E. Следователно при неговия недостиг консумираните с храната витамини C и E няма как да се оползотворят.
Магнезият играе ключова роля в естественото самопочистване на тялото и детоксикационните му реакции.

От книгата на д-р Марк Съркъс ” Трансдермална терапия с магнезий”

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празна.Върни се към магазините