Продължете към съдържанието

Програма “Ф.Е.Т” Фитнес – Емоция – Тяло

Програма Ф.Е.Т

Фитнес – Емоция – Тяло

Искаш  Промяна?

Търсиш Нова начало?

Искаш  да си във форма?

Искаш  да се чувстваш и да изглеждаш добре?

Това е само началото на твоя път по, който ще дадеш шанс на себе си да почувстваш онази наслада, която носи Програмата “Ф.Е.Т.”

Ползите от Програма  Ф.Е.Т.

  • УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО ДА БЪДЕШ СЕБЕ СИ
  • Да моделираш тялото, според възможностите му
  • Да подобриш двигателните умения
  • Да подобриш качеството на живота си
  • Щастието да си позволиш да Поискаш да случиш желанията на душата и сърцето, след като се освободиш и регулираш емоциите и премахнеш блокажите от тялото и мислите си
  • Да приемеш, че заслужаваш всичко, което искаш
  • Време за себе си
  • Умението да казваме Да на това, което искаме
  • Придобиваме силата на Автентичността, с която можем да творим и да създаваме – нашия живот – такъв какъвто го искаме,  нашето тяло – такова каквото желаем да бъде и нашите мечти!

 

Всичко това можем да имаме по един забавен и приятен начин!

Като тренираме тялото си според емоциите, които изпитваме!

Енергията, която отделяме по време на фитнес занимания да я насочим за градивни цели – нашите желания

Да активираме мускулите и да ги насочим за работа към психичен и телесен комфорт

Фитнес за тялото и емоцията

Да тренираш според това, в какво емоционално състояние си в момента

 

Обикновено като тренираме, ние тренираме за бедра, дупе, ръце, корем и др. Наясно сме, кой мускул, кога активираме. Запознати сме с най-новите фитнес тенденции и здравословни хранителни програми за да се почувстваме удовлетворени от себе си.

     И тук спирам, защото да си удовлетворен  от Себе си не включва само да си харесваме само и единствено Тялото, защото Ти не си само  бедра, дупе, ръце, корем – глутеус, бицепс, трицепс и да го подлагаме  на неистови изтезания за да се харесаме на себе си или някой да ни хареса.

     Добре е да помним, че живата материя, каквито са телата ни има клетъчна памет и запаметяват всяка една информация като приятна или неприятна емоция и тялото реагира със съответен отговор от негова страна. Отговорът може да бъде покачване на телесната маса или нежелан спад, уязвима  имунната система, болки в ставите и т.н

      В ежедневието си ние минаваме през различни емоционални състояния,  като много често не обръщаме внимание за силата и въздействието на емоцията върху телата ни и как това се отразява, когато се храним и когато тренираме.

       Накратко за емоцията и тялото!

       Когато преживяваме житейски ситуации, в които активираме Емоция, независимо дали е положителна или не, ние я поглъщаме в тялото.

      И така, приели сме я и тя е вътре в нас. Ако една емоция не се отреагира и изкара извън тялото техники за отреагиране на негативна емоция или комплекси от упражнения за отреагиране и винтилиране на емоцията, които ще се научим да практикуваме), тялото я отреагира много често със соматични признаци.

       Когато сме в негативния регистър на емоциите –

  • под напрежение /така наречения дистрес/,
  • когато изпитваме гняв /ядосани сме/,
  • когато сме тъжни,

мозъкът ни бие тревога и подава сигнал Господаря/Господарката е на война и активира хормоните на стреса – Адреналин, норадреналин, кортизол. Те от своя страна са солна – сярна киселина и буквално попарват организма ни и това разболява телата ни. Не можем да избягаме от напрегнатото ежедневие, все пак трябва да се съобразим с особеностите на времето в което живеем и да се адаптираме към него по здравословен начин, като намерим алтернативи за справяне.

Какво се случва, когато сме в позитивния регистър на емоциите

  • спокойни сме
  • общуваме с лекота
  • изпитваме радост
  • щастие
  • любов
  • разгръщаме в пълна сила потенциала, който носим в себе си
  • всичко, с което се захванем ни се получава бързо и лесно

мозъкът ни активира букет от опиоидни хормони – на щастието – серотонин, допамин. Те са като балсам за тялото ни и точно Те са нашите Алтернативи за справяне! Но как да ги активираме? На пръв поглед всичко изглежда толкова лесно.

Отдавайки се под наем на Емоции от негативния регистър предизвикани от забързаното ни ежедневие, телата ни са попарени от стресовите хормони, и алтернативата е усвояване на техники за справяне от позитивния регистър на емоциите.

   Как обаче това се връзва с тренировките?

    Когато човек цял ден е бил в адреналин норадреналин // под напрежение//, и след това отиде да тренира и тренировката е динамична, тежка и много изтощителна, тялото отделя още стресови хормони и макар да е позитивно отделен адреналина – то той вече е в още по-големи количества. Това не означава, че не можем да тренираме интензивно и натоварващо J , всъщност може да ви се стори противоречиво, но дори е необходим този интензитет в двигателната активност. За да си го позволим здравословно, добре е предварително да подготвим тялото да се справи с биохимичния букет на натоварващата тренировка.

      Каква е тайната Да тренираш тялото и да изведеш емоцията” така че да се освободиш от нея и да тренираш функционално и рационално!

      Отговорът е в “Синхоничността на двигателната активност и емоцията по времето на фитнес заниманието.

     Всеки, който влиза в залата, отива воден от собствените си емоции и преживявания. Ако емоцията е от негативния спектър, примерно “Цял ден си бил напрегнат в работата или в отношения с близки, колеги,  клиенти или просто си изморен/а” и решиш да релаксираш докато още стресовите хормони от деня са в пика и не са се оттекли. Рязкото нахлуване на опиоидните хормони може да наруши сърдечния ритъм или човек да се почувства дискомфортно. Адреналина се отича бавно от тялото, а серотонина навлизайки преди да се е освободил стресовия хормон предизвиква “сблъсък” J , което може на един етап да доведе до неприятно усещане.

    По същия начин стоят нещата ако с цел да се освободим от напрежението направим “Разкъртваща тренировкаJ” В тялото ни нахлува още повече адреналин (макар и позитивно отделен) За това тайната е в Синхроничността !

    Да подготвим тялото за релаксация или за натоварваща тренировка, като го синхронизираме с емоционалния си фон още в самото начало на тренировката за да подготвим биохимията  в тялото, която да ни позволи да тренираме с удоволствие.

    Да познаваме тялото и емоциите си, ни позволява по-голяма свобода на действие в различни аспекти на живота. Тренирай емоцията си, култивирай я J и се освободи от нея по приятен и полезен начин – докато тренираш.

     Запазих една полезна информация 🙂

     Знаете ли, че стресовите хормони могат да се изведат от тялото през мускулите по определен начин?

     Как ще направим това, предстои да разберете с настоящите техники подготвени с онлайн фитнес предизвикателства и релаксиращи техники в Програмата Ф.Е.Т. (Фитнес-Емоция-Тяло)

 

                                                Добре дошли!    

Местата за груповия формат на Програмата Ф.Е.Т. са ограничени!

Само с предварителна заявка за участие в Програмата

на тел: 0886090678         

 

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празна.Върни се към магазините